perjantai 19. elokuuta 2011

Couldn't wait to get going but wasn't quite ready to leave

Innostaa, ahistaa, jännittää, odottaa, suunnittelee, välttelee. Ristiriitaisuus on ollut viime päivien sana. Välillä toivon, että olisin jo Kanadassa englannin kielen ja bageleiden ympäröimänä, toisena hetkenä taas haluan viivyttää lähtöä ja viettää vielä viikkoja Suomessa. Aamupäivästä saatan innolla googlettaa Halifaxin säätä kun taas samaisena iltapäivänä ohittaa Kanadasta saapuneet mailit ja jättää ne odottamaan seuraavaa innostus-hetkeä ja keskittyä suunnittelemaan, mitä vielä Jyväskylässä tahdon touhuta. Tosissani olen innoissani ja odottavainen, enkä kovastakaan hinnasta nyt peruisi paikkaani. Terhimäiseen luonteeseen vaan kuuluu tietty asioiden näkeminen ristiriitaisina ja monimutkaisina. Ja hössöttäminen nyt goes without saying.. :) Tarkka lähtöpäivä on 29.8.

Halfaxista tiedän sen verran, että se on Nova Scotian pääkaupunki meren rannalla, jossa wikipedian mukaan asustaa noin 375 000 ihmistä ja jota matkailusivut kuvaavat upeaksi sekoitukseksi luontoa, pikkukylän tunnelmaa ja kaupunkiasumisen eloa. Not bad. Lisäksi huhu kertoo, että Halifaxissa on asukaslukuun nähden Kanadan kaupungeista eniten baareja, mielenkiintoinen fakta sekin, täytynee selvittää pitääkö paikkansa.

Käytännön asiat paperitöineen ovat lutviutuneet mukavasti, kanadalaisilla tuntuu olevan samanmoinen tatsi asioiden hoitamiseen kuin suomalaisillakin. Hakupaperit sain nopeasti heti hyväksymispäätöksen kuultuani ja pian ne palautettuani kolahtikin postiluukusta ensimmäinen kirje, jossa ohjeistettiin asunnon hakuun ja kursseille ilmoittautumiseen. Hain ja sain asunnon koulun asuntolasta, huippua päästä kokemaan pohjoisamerikkalaista kampus-kompleksissa elämistä. Kursseille ilmoittauduttiin korppimaisessa ohjelmassa netissä. Valitsin nyt alustavasti kasvatustiedettä, psykologiaa, kehitysmaatutkimusta ja saksaa, mutta paikan päällä sitten varmistuu, millä kursseilla haluan käydä. Ensin vähän kokeilen kaikkea ja sitten tiputan pari pois, kolme kurssia on se määrä, mitä vaihtareidin vähintään täytyy opiskella, jotta saa statuksen täyspäiväisenä opiskelijana. Jos Kanadassa viettää alle 6kk, ei tarvitse anoa erillistä oleskelulupaa, mikä on vähentänyt paperitöiden määrää. Passin uusiminen, matkavakuutuksen jatkoajan hankkiminen ja ulkomaan opintotuen hakeminen ovat olleet tärkeimmät hoidettavat asiat, nyt nekin check! Ensi viikolla starttaan suuren ajatusleikin, kun rupean miettimään, mitä pakata mukaan ja mikä tärkeintä, mitä EI pakata mukaan sillä tavaraa helposti kertyisi enemmän kuin Icelandair sallii lentokoneisiin kannettavan. Mutta maanantaina vasta, nyt stressi-vapaata viikonloppua viettämään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti