sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Headfirst fearless

Kelien kylmetessä (vaikkakin vielä pysytty nollan paremmalla puolella) olen etsinyt lämpöä paitsi uuden superyyber-talvitakkini sisältä, myös lähiseudun lämmitetyistä uima-altaista ja sauna-alueista. Viikonlopun alkaessa torstaina busseilimme kylpylään, missä Magnuksen yllyttämänä tein henkilökohtaisen vesihyppykorkeus-ennätykseni yay. Opettajan ominaisuukseni olivat testissä, kun tutustutin vesijuoksua sitä täysin tuntemattomalle. Vesiurheilusta innostuneena suuntasimme tänään lauantaina toiseen suuntaan, Darthmouthiin, uimapaikkaan nimeltä Pirates Cove. Neonkeltaiset rannekkeet ranteissamme suhasimme vesiliukumäkiä ylös-alas tuntikaupalla. Jännityselementtinä olivat mäet, jotka loppuvat pari metriä ennen veden pintaa, niin että vatsanpohjassa tuntuu vapaata pudotusta ennen veteen pärskähtämistä. Lopuksi vietin vartin lämpimässä (ei kuumassa) saunassa ja huvituin, "uimapuvuttomuus kielletty" -kylteistä, sillä koko ikäni olen Suomessa törmännyt "uimapuku kielletty" viesteihin.
 
Dartmouth sijaitsee poukaman toisella puolella ja yhdistyy Halifaxiin sillalla. Subway-energiaa tankattuamme päätimme ylittää sillan busseilun sijasta kävellen. Hengitin sisään meri-ilmaa ja olen ylpeä itsestäni, että vihdoin omistan myös kaupunkimaisen kuvan Halifaxista (nähtävissä alla).


 Yöllä käännetään tällä mantereella kelloja talviaikaan ja toivon ,että pystyisin samalla kääntämään aikaviisareita taaksepäin tai pysäyttämään kellot hetkeksi. Pelottavaa, kuinka nopeasti aika on mennyt. Mietin miten syyskuussa suuntasin viikonlopuiksi roadtripeille ja kuinka nyt olen viettänyt viikonloppuni Halifaxissa. Näin on käynyt sitä suuremmin suunnittelematta mutta samaa suosittelisin muille vaihtoonlähtijöille. Alkusyksystä kelit on auringoisemmat, jolloin rantaretket ja maisemat mahtavimmillaan. Lisäksi vaihdon alussa ystäväpiiri suppeampi - mitä enemmän päiviä kuluu sitä enemmän ihmisiä tapaa ja enemmän tekemistä kampuksella ja kaupungissa. Nyt en malttaisi enää viettää montaa pitkää viikonloppua muualla, kun niin paljon ihania ihmisiä ja tekemistä tarjolla täällä. Torontoon suuntaan joulukuussa lukukauden loputtua.

Tästä päivästä vielä: ilo ja innostuneisuus sisälläni poksahtelivat iloisesti purkkapallon lailla kun löysin kaupasta värikkäitä purkkapalloja pussissa! Siis sellaisia ihanuuksia, mitä voi ostaa purkkakoneista! Life is great.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti