tiistai 4. lokakuuta 2011

Your lucky coat the first day of fall, when you wake up laughin' just because

Syksy saapunut Halifaxiinkin. Tosin toistaiseksi miedossa muodossa, päivisin vielä tarkenee teepaitasilla, mutta illat viilentyneet ja sateet saapuneet. Tällä mantereella selvä syksyn merkki myös midtermsit eli isohkot välikokeet, jotka starttaa tällä viikolla. Huomenna selvitän saksan koetta ja keskiviikkona pitäisi vastata psykologian kysymyksiin.


Kulunut viikko mennyt melkoisella hakuna matata-mentaliteetilla. Se käynnistyi keskiviikkoiltana kun kävin kanadalaisten kanssa fiilistelemässä lapsuuden klassikkoa Leijonakuningasta, jota näytetään valituissa Kanadan leffateattereissa nyt 3D versiona. Torstaina vietettiin yhden vaihtarin synttäreitä ja suunnattiin lobster-päivälliselle. Asiakas valitsee altaassa mollottavista lobstereista (hummereista?) yksilön, jonka tahtoo lautaselleen. Pohdin pitkään, onko tarkoitus valita söpöin vai inhottavin yksilö. Koska kuka haluaisi syödä inhokkia, mutta on the other hand kuka tahtoisi tapatuttaa sen söpöimmän lobsterin. Joten päädyimme porukalla kompromissiin ja valitsemaan keskitason-medium-yksilöitä.



Viikonlopun aloitin flunssaisena, täällä asuntolassa lastentarha-syndrooma eli kun yksi on kipeä niin kohta on kaikki. Niinpä koko kerros kilpaa yksi ja niisti, olipahan ainakin vertais(valitus)tukea..:D Perjantai-iltana silti suuntasin synttärijuhlille, jossa sankari pinatanan sijaan rikkoi pari lamppua. Puolikuntoisuuden vuoksi en jatkanut downtowniin ja sain edelleen ehjän sponge bob -pinatan vahdittavakseni yön ylitse.
Lauantaina lähdettiin kanadalaisen kerroskaverin kanssa ostoskeskukseen. Kaikilla yliopiston opiskelijoilla on bussikortti, jolla saa seilata busseilla rajattomasti. Kortti sisältyy yliopiston maksuihin ja maksut sen suuruisia ettei sitä(kään) voi ilmaisena pitää, mutta kätevänä kuitenkin. Halifax shopping center on 10minuutin bussimatkan päässä ja Mic Mac mall löytyy kun busseilee vartin verran. Lauantai-iltana suuntasin samaisen kaverin ja muutaman muun kanssa house partyihin eli talobileisiin eli kotibileisiin. Kohokohta oli, kun yksi vieraista kysyi multa "mistä päin Kanadaa oot" hih silloin hyppäs kielellinen itseluottamus korkeammalle kuin ikinä. 

Sunnuntai oli ihana päivä doing nothing, ensimmäinen kunnon nollaus-päivä täällä. Nukuin terhimäisesti yli puolenpäivän ja söin sunnuntai-brunssia pitkän kaavan mukaan koulun ruokalassa. Opiskeltavaa olis riittänyt, mutta hakuna matata problem free philosophy vei voiton :) Tulevia arjen iloja on huomiset glee-treffit porukalla tv-loungessa ja keskiviikkoinen zumbatunti ja chicken wings -pubi-ilta. Torstaina taas retkeilen, olen 40:n onnekkaan opiskelijan joukossa, jotka suuntaavat sponsoroidulle matkalla to Saint John's, New Brunswick, seuraamaan Donald Trumpia ja muita täällä tunnettuja puhujia. Enemmän kuin Trumpista (vaikka tietysti cool nähdä kuuluisuuksia) oon innoissani siitä että siinä sivussa näen uuden provinssin, johon en ole vielä ennättänyt matkustaa! Ja viikonloppuna vietetäänkin täällä jo Thanksgivingiä ja kokoonnutaan kanadalaisen ruokapöydän ja kalkkunan ympärille :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti