keskiviikko 7. syyskuuta 2011

Frosh Week

Lomittain vaihtarien orientaatio-ohjelman kanssa kulkee paikallisten fuksien (frosh) orientaatio, joka on suurempi ja suurieleisempi kuin mihin Suomessa tottunut. Suurempi siinä mielessä, että ohjelmaan osallistuu kaikki koulun ekavuotiset opiskelijat, ei vain tietyn tiedekunnan vaan jokikininen uusi Husky (niin nimitetään SMU:n opiskelijoita). Suurieleisyydestä kertokoon se, että kampusalueelta löytyy valtaisia pomppulinnoja, karting-autoja, vierailevia stand-up-komiikoita ja hypnotisoijia Torontosta ja tänä iltana tapahtuva Top-Secret Party, johon kaikki määränpäästä toistaiseksi tietämättömät froshit kuljetetaan busseilla. Vaikka en virallisesti ole ensimmäisen vuoden opiskelija, järkeilin että tämä on ensimmäinen vuoteni täällä joten olen osallistunut ohjelmaan eikä kukaan ainakaan toistaiseksi ole kyseenalaistanut osallistumistani. Ohjelma on ollut huikeata ja olen oppinut kymmenittäin kannustushuutoja, mutta miinuspuolena se, että kanadalaiset ensimmäisen vuoden opiskelijat ovat hurjan nuoria. Olen siis ollut 18-19 -vuotiaiden ympäröimänä, mutta parempi aina nuori juttukaveri kuin ei juttukaveria ollenkaan :)
Tänään orientaatio-ohjelmaan kuului Shinerama-tempaus, jolla kerättiin rahaa for Cystic Fibrosis (google-kääntäjä sanoo suomennokseksi kystinen fibroosi, I don't know about that..) however, se on Kanadassa yleinen perinnöllinen sairaus. Rahaa ei kerätty vain seisomalla kadun kulmassa lipas kourassa vaan ohikulkijoiden huomio yritettiin herättää kaikin mahdollisin keinoin. Pojat strippasivat ja tytöt hyppivät suihkulähteeseen, oli julisteita oli ilmapalloja oli kengänkiillotusta ja lauluesityksiä.
Oheinen video ei ole meidän yliopistosta, mutta antaa vähän ideaa siitä, miten tällä mantereella opiskelijat keräävät rahaa hyväntekeväisyyteen:
http://www.youtube.com/watch?v=HEDflA3zLqs

                                                        Rodeota Frosh-viikolla
President's Dinner ensimmäisen vuoden opiskelijoille, kuvassa vasemmalla meidän asuntolakerroksen RA (Residence Assistant) ja taustalla 16.kerroksen asukkeja

Kansainväliset opiskelijat ovat omaa ikäluokkaani ja vaihtariporukalla teimmekin sunnuntaina retken eteläiseen osaan Halifax Countya, missä sijaitsee kuuluisa (?) Peggys Cove. Maisemat olivat huikaisevia ja aurinko häikäisevä.

                                               Saksalaisten vaihtareiden kanssa




Huomenna first day of classes!

1 kommentti:

  1. Hypnotisoijia! Ne on tärkeitä :DD Mee sellasen pakeille :)

    VastaaPoista