tiistai 13. syyskuuta 2011

Henkilöllisyyksiä ja hetkiä

Kanadalaiset ovimiehet ovat osoittautuneet aika armottomiksi epäilijöiksi, eikä suomalaisella henkkarilla aina tahdo päästä sisään baareihin, aina kysytään paikallista tai passia. Ja koska passin pyöritteleminen ympäriinsä yöelämää epäilyttää, päätettiin porukalla vaihtarikoordinaatorin johdolla hankkia paikalliset henkkarit. Jonossa seisomista lukuun ottamatta (pidän odottamista vaikeana..) homma sujui helposti! Lomakkeen täyttäminen check, kuvan räpsäyttäminen klik, ja Nova Scotia -henkkari sujahtaa ulos tulostusmasiinasta whiu! Nyt vaihtareiden erimaalaiset passit lepäävät laatikoissaan, ja kaikilla kulkee mukana novaskotialainen henkilöllisyystodistus. Sen verran siisti, että harmittaa jos hukkaan, mutta vielä harmillisempi hukattava olisi passi joten huoletonta elämää senKIN suhteen nyt.

Perjantaina yliopiston väki kokoontui kampuksen kentälle kannustamaan SMU jalkapallojoukkueen kotipelin voittoon. Pelin jälkeen juttu jatkui porukalla kampuksen pubissa (kyllä, yliopistolla on täällä oma pubi) mistä mutkien kautta päädyin frat houseen jatkamaan voitonjuhlia, ja fraternity kokemuksen keskellä tuntui hetkellisesti että elän keskellä jenkki college-elokuvaa. Lauantaiaamuna islantilainen vaihtaripoikakaksikko herätti puhelinsoitolla, joka infosi että asuntolan pihassa odottaa taksi, jolla lähdemme shoppaamaan. Turns out, että kohteena oli tukkukauppa kaupungin laitamilla. Päädyin ostamaan vain paketin sukkia, mutta nautin melkoisen aamiaisen - tukku oli täynnä maistiaisia smoothiesta bbq-kanaan, ja kahden tunnin tavoitteena olikin maistaa mahdollisimman montaa näytepalaa. Lauantai-iltana oli vaihtariorientaation viimeinen pala, purjelaivaristeily Halifaxin edustalla. Mahtavat merimaisemat ja huippu diitsei laivan kannella kelpasivat :)

Sunnuntaina syntyi brunssilla idea extempore roadtripistä ja autovuokraamon kautta kurvasimme matkaan. Auton vuokraaminen on ehdottomasti paras ratkaisu, jos haluaa nähdä kaupunkialuetta kauemmaksi. Ajoimme pitkin "Lighthouse Routea" joka kurvitteli oceanin rantoja pitkin, hengittelimme meri-ilmaa ja nautimme rannoista, rannikoista ja kalastajakylistä kirjavine taloineen. Nova Scotian ei turhaan sanota olevan " Canada's Ocean Playground". 

Tänään maanataina päivä kului kampuksen luentosaleissa, kursseista ja opiskelusta lisää loppuviikosta.

SMU Huskies - koulun maskotti kannustajajoukoissa
NS ID
 Valmiina Tall Ship Silva -seilailulle
 Merillä
 Sunnuntaiset simpukat
 Roadrtip
Taustalla Lunenburg
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti