perjantai 16. syyskuuta 2011

Kampuksesta ja koulusta

Tänään kampuksen alikulkukäytäviä kulkiessani löysin kampaamon, mikä taas todistaa siitä että kampusalueelta ei niin halutessaan tarvitsisi poistua ollenkaan! Kampukselta löytyy kaikki tarvittava: ravintolat, pesulat, ruokakaupat, postitoimisto, kuntosali ja nyt näköjään kampaamokin! Myös ulkoilmaa voi niin halutessaan välttää viimeiseen asti! Vaikka kampusalue on suhteellisen laaja, on kaikki rakennukset tavalla tai toisella yhdistetty toisiinsa. Sadesäällä voi tallustella tunneleissa tai astua alikulkutunneliin. Itse kuitenkin tarvitsen päivittäisen annoksen raitista ilmaa ja paikallisista poiketen kuljen rakennusten ovista ulos ja sisään. Osa jää lenkkeilemään kampuksen kenttää ympäri, mutta itse mieluummin suuntaan Point Pleasant Parkiin tai satamaan, mutta kukin tavallaan :)

Kursseja käydessä tuntuu välillä, että on palannut kouluvuosissa taaksepäin, sillä täällä akateeminen vapaus on vitsi vain ja opiskelu hyvin kontrolloitua. Professorit lähes poikkeuksetta kierrättävät läsnäololistaa ja joka tunnilla annetaan kotitehtäviä, jotka seuraavalla tunnilla palautetaan tarkistettavaksi. Lisäksi tulee tottua viikottaisiin pistokokeisiin ja testeihin, jollaisiin en ole törmännyt sitten yläasteen. Paljon pitää siis tehdä, mutta loppujen lopuksi vaadittava taso ei ole mikään mahdoton. Loppusyksystä tulee kirjoittaa pidempiä esseitä, mutta eiköhän nekin sitten omalla painollaan.

Vaihtareille suositellaan kolmea viiva viittä kurssia, kunnianhimoisesti ennen tänne tuloa klikkailin netissä itselleni viisi kurssia, mutta yhden niistä tipautin jo heti viime viikolla, sillä sijoittumalla ilta-aikaan se häiritsi vapaa-ajan viettoa ja etenkin keskiviikkoiltaisia chicken wings -erikoisiltoja :P Tällä hetkellä käyn siis neljää kurssia: Making Sense of Atlantic Canada, Teaching English as a Second Language, Cross Cultural Psychology ja German. Atlantic Kanada kurssilla käydään läpi alueen historiaa ja nykypäivää, ja ajattelin että olisi sopivaa sivistää itseäni olinpaikastani. Yhden kasvatustieteen kurssin valitsin, ja tämä englannin opettamiseen keskittyvä kuulosti ilta-ajastaan huolimatta kiinnostavalta. Cross cultural psykologia on ainakin tähän asti ollut ehoton lempparini, keskitytään tutkimaan miten ihmiset eri maissa ja kulttuureissa käyttäytyvät erilailla ja miksi. Saksan kielen taitoa halusin herätellä ja valitsin myös saksan kurssin, ja yliopiston ollessa täynnä saksalaisia vaihtareita en ainakaan tule jäämään ilman apua kotitehtävien kanssa... Ohessa lukujärjestys, josta saa vähän kuvaa päiväjärjestyksestäni. Tärkein huomio olkoon se, että perjantait ovat vapaita, kolmipäiväiset viikonloput kÄY! :)


Heti aion hyödyntää pitkää viikonloppuani ja suunnata saksalaisten kanssa vuokra-autoilla viikonlopuksi Prince Edward Islandille :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti